20 november 2021 – 13.00-16.00 uur

Pieten-doe-dag

Op zaterdag 20 november vindt er een heus Pietenfestijn plaats in Woerden! In de Voorstraat en Rijnstraat kom je op allerlei plekken Pieten tegen. Ook de stagepieten zijn er dit jaar bij, want zij moeten hun pietendiploma halen door allerlei spellen met succes te voltooien. Kom je de stagepieten hierbij helpen?

De start van de Pieten-doe-dag is in de kruisstraat. Hier kan je je stempelkaart ophalen waarop de aanwijzingen staan waar je de Pieten kunt vinden.

20 november 2021 – 17.00-18.00 uur

Voorleesavond – UITVERKOCHT!

Zaterdag 20 november, na de Pieten-doe-dag, zal Sinterklaas met zijn Pieten in de bibliotheek zijn. In kleine groepen willen de Pieten verhaaltjes voorlezen aan alle kinderen die komen. Ook Sinterklaas kan geen genoeg krijgen van al die mooie verhalen en zal daarom bij elke groep even komen meeluisteren. Om iets voor 17:00 uur ben je welkom in de bibliotheek en kan je vast een plekje gaan zoeken rond de grote stoel van Sinterklaas. Om 18:00 uur is het afgelopen en gaat de bibliotheek dicht.
 
Heb jij nog een leuk boek met verhaaltjes over Sinterklaas of een lievelingsverhaal over de Pieten? Neem je boekje mee, wie weet kiest Piet jouw verhaaltje wel uit om voor te lezen!
 
In verband met de beperkte bezoekerscapaciteit van de Bibliotheek zal er dit jaar een ticketverkoop zijn om bij de Voorleesavond aanwezig te mogen zijn. Een ticket is gratis! Reserveer nu je ticket hier. Wees er snel bij, want VOL = VOL.
 

27 november 2021 – 13.00-16.00 uur

Audiëntie

Op zaterdag 27 november ben je van harte welkom in het stadshart bij de Audiëntie. Vanaf 13:00 uur vindt er een gave vossenjacht plaats in de stad. Dit keer zijn de ‘vossen’ natuurlijk de pieten van Sinterklaas! Kan jij ze allemaal vinden? Het startpunt is ter hoogte van de Kruisstraat (tegenover kledingwinkel Anna van Toor).

Sinterklaas is er ook bij en kijkt er naar uit om jullie allemaal te zien! Hij loopt rond door het centrum. Kom jij hem een handje geven, je verlanglijstje inleveren of een mooie tekening? Het belooft een bruisende middag vol met Sinterklaas en zijn Pieten te worden!

Kleurwedstrijd

De jaarlijkse kleurwedstrijd van Sint in Woerden is weer gestart! Doe jij ook mee? Download hier de kleurplaat van 2021 of haal jouw exemplaar bij diverse winkels in het centrum. Welke winkels dit zijn, wordt hieronder weergegeven.

Lever jouw kleurplaat uiterlijk 22 november in bij Speelgoedwinkel Blik op Hout in de rode brievenbus van Sinterklaas. Veel kleurplezier!

Afhaalpunten kleurplaat

De kleurplaat is verkrijgbaar bij De Pompier, Plein 7, AV Flowers, de Fruitcompany, de Truffel, Intertoys, Drogisterij Stouthart, Bakkerij Stevig, Luciano, Keurslager van Kesteren en Van Voorn Fietsen.