19 november 2022 – 13.00-16.00 uur

Pieten-doe-dag

Komen jullie de pieten op zaterdag 19 november helpen met de voorbereidingen voor het grote verjaardagsfeest voor Sinterklaas? Met jullie hulp gaat het ZEKER lukken om op tijd alles klaar te hebben zodat het echt een verrassing is voor de Sint!

Op deze middag wordt het centrum van Woerden  omgetoverd tot één groot pietenfestijn! In de stad kom je op allerlei plekken pieten tegen die hulp nodig hebben. Zo kan je leren dansen, een cupcake maken en nog veel meer! Alle grote en kleine kinderen kunnen mee doen. 

In de Rijnstraat (op de bult, hoek Luciano) is de start. Hier
kan je een routekaart ophalen waarop de aanwijzingen staan waar je de pieten kunt vinden. Er lopen ook genoeg pieten rond die je maar al te graag helpen met zoeken. Tot dan! 

19 november 2022 – 17.00-18.00 uur

Voorleesavond

Sinterklaas en zijn Pieten genieten er altijd heel erg van om samen met de kinderen verhalen te lezen. Daarom heeft Sinterklaas gezegd ook dit jaar graag een voorleesavond te organiseren! Gelukkig heeft de Bibliotheek van Woerden ook dit jaar een avondje vrij! Zaterdag 19 november, na de Pieten- doe- dag, zal Sinterklaas met zijn Pieten in de bibliotheek zijn. In kleine groepen lezen de Pieten verhaaltjes voor aan alle kinderen die gekomen zijn. Ook Sinterklaas kan geen genoeg krijgen van al die mooie verhalen en komt dan ook graag even bij elke groep meeluisteren. Kom jij ook?

Om 17.00 uur ben je welkom bij de bibliotheek en mag je even wachten bij de voordeur. Wanneer de deur open gaat, kan je een plekje zoeken rond de grote stoel van Sinterklaas. Om 18.00 uur is het voorlezen afgelopen en gaat de bibliotheek dicht.

26 november 2022 – 13.00-15.00 uur

Audiëntie

Op zaterdag 26 november ben je van harte welkom op Sints Surprise Party! Op deze dag gaan we de verjaardag van Sinterklaas vieren! Met jullie hulp op de Pieten- doe- dag is het vast en zeker gelukt om alle voorbereidingen op tijd te regelen. Wil jij Sinterklaas graag feliciteren met zijn verjaardag? Heb je zin om te dansen en swingen met de pieten? Trek je mooiste feestoutfit aan en kom gezellig langs! Iedereen is welkom!

Het terras van Plein 7 (Kerkplein 7 te Woerden) wordt van 13.00 tot 15.00 uur omgetoverd tot feestlocatie. Als de lampen aangaan is het tijd voor de (kinder)disco en kunnen we de danspasjes laten zien die we geleerd hebben. Dat wordt swingen! Sinterklaas is er natuurlijk ook bij en je mag bij hem langs gaan om bijvoorbeeld je verlanglijstje in te leveren en/ of hem een mooie tekening te geven voor zijn verjaardag. Het belooft een schitterend feest voor Sinterklaas te worden!

Als de disco ten einde is, gaan Sinterklaas en zijn pieten nog een rondje lopen door het stadscentrum. Komen jullie zwaaien?