Enkele dagen vóór de intocht t/m 28 november

Puzzeltocht door het centrum

In de etalage van diverse winkels hangen gedichten van de verliefde pieten. Op elk gedicht staat een letter. Kan jij alle 10 de letters vinden en hiermee ‘puzzelen’ tot het juiste woord? Op de kleurplaat (klik hier) staat een antwoordstrook. Het antwoord kan je, samen met jouw prachtig ingekleurde kleurplaat, inleveren in de rode brievenbus van Sinterklaas. Veel zoek- en puzzelplezier!

25 november 2023 – 13.00 13.30 – 16.00 uur

Pieten-doe-dag

Het afgelopen jaar is er liefde ontstaan tussen de twee pieten en dit wordt gevierd worden met een bruiloft! Komen jullie de pieten helpen met de voorbereidingen voor deze grote dag? Met jullie hulp gaat het ZEKER lukken om op tijd alles klaar te hebben!

Op zaterdag 25 november wordt het centrum van Woerden omgetoverd tot één groot pietenfestijn! In de stad kom je op allerlei plekken pieten tegen die hulp nodig hebben. Zo kan je de trouwjurk of auto komen versieren, ring happen, stropdasje prikken of meedoen aan de muziekquiz. Alle grote en kleine kinderen kunnen mee doen. Wie weet komt Sinterklaas ook nog even kijken hoe het gaat met de voorbereidingen.

In de Rijnstraat (op de bult, hoek Luciano) is de start. Tot op het pietenfestijn!

25 november 2023 – 17.00-18.00 uur

Voorleesavond

Sinterklaas en zijn Pieten genieten er altijd heel erg van om samen met de kinderen verhalen te lezen. Daarom heeft Sinterklaas aangegeven graag een voorleesavond te organiseren! Gelukkig heeft de Bibliotheek van Woerden ook dit jaar een avondje vrij! Zaterdag 25 november, na de Pieten- doe- dag, zal Sinterklaas met zijn Pieten in de bibliotheek zijn. In kleine groepen lezen de Pieten verhaaltjes voor aan alle kinderen die gekomen zijn. Ook Sinterklaas kan geen genoeg krijgen van al die mooie verhalen en komt dan ook graag even bij elke groep meeluisteren. Kom jij ook?

Om 17.00 uur ben je welkom bij de bibliotheek en mag je even wachten bij de voordeur. Wanneer de deur open gaat, kan je een plekje zoeken rond de grote stoel van Sinterklaas. Om 18.00 uur is het voorlezen afgelopen en gaat de bibliotheek dicht.

2 december 2023 – 13.00-15.00 uur

Het pieten trouwfeest

Jullie zijn allemaal van harte welkom op het grote pieten trouwfeest op zaterdag 2 december! Piet & Piet gaan namelijk trouwen! Kom om 13:00 uur naar de tuin van Plein 7 (Kerkplein 7 te Woerden) en je wordt getuige van een unieke bruiloft! Met jullie hulp op de Pieten-doe-dag is het vast en zeker gelukt om alle voorbereidingen op tijd te regelen. Zijn jullie ook zo benieuwd wie de pieten gaat trouwen?

Na de bruiloft is het tijd voor het trouwfeest. Wil jij op de foto met het bruidspaar? Heb je zin om te dansen en swingen met de pieten? Kom in je mooiste feestkleren en feest mee! Voor alle kinderen staat er een glas limonade klaar. Alle ouders/ verzorgers zijn welkom bij Plein 7 om te genieten van koffie of thee met wat lekkers (tegen betaling). Ieder is welkom!

Sinterklaas is er natuurlijk ook bij en het belooft een schitterend trouwfeest te worden! Wanneer het feest ten einde is, gaan Sinterklaas en zijn pieten nog een rondje lopen door het stadscentrum. Komen jullie het pietenbruidspaar uitzwaaien?

Het trouwfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Plein 7.

SIW Gedicht voor Sint Krant
20230930111117_IMG_3708
Trouwbord Sintkrant
Gewone' foto's met logo erbij - 2