Intocht 2019

Op zaterdag 16 november is het zover, dan komt Sinterklaas Woerden weer binnen gevaren. Het feest begint om 13.00 uur in de haven en op het Kerkplein, waar je kan komen dansen en zingen tot Sint er is. Wil jij het allerbeste plekje zodat je Sint en zijn Pieten goed aan kan zien komen, zorg dan dat je er op tijd bij bent!

Nog voordat de boten binnenkomen in de Haven zullen de kinderen worden aangemoedigd om mee te bewegen en met elkaar een warming-up doen onder begeleiding van een aantal Pieten-trainers. Wij hopen dat Sinterklaas rond 14:00 uur zal aankomen in de Haven waar de burgemeester hem welkom zal heten in Woerden. 

Eenmaal aangekomen stapt Sinterklaas op zijn paard Amerigo om samen met de Pieten een rondrit door het Centrum van Woerden te maken. De route eindigt op het Kerkplein. We verwachten dat Sinterklaas daar rond 15:15 uur is. Op het Kerkplein maken de dansers van Dance Academy Woerden er een groot feest van. Kom jij lekker meedansen? 

VIK-Vak
Voor kinderen die moeilijk lang kunnen staan, in een rolstoel zitten of om andere reden een rustig(er) plekje nodig hebben, is er zowel in de haven als op het Kerkplein een aparte plek gereserveerd. Per kind mogen maximaal twee begeleiders mee. Hiervoor moet je je wel even aanmelden. Doe dit vóór zaterdag 9 november door een mail te sturen naar info@sintinwoerden.nl

Route
De route die we dit jaar lopen is hetzelfde als vorig jaar zodat alle kinderen genoeg ruimte hebben om Sinterklaas en zijn Pieten te kunnen zien. Hiernaast zie je de route die de Sint dit jaar neemt.

Glutenvrije Piet
Dit jaar lopen maar liefst 2 Glutenvrije Pieten mee met de intocht in Woerden. Zo kunnen kinderen met bijvoorbeeld een glutenintolerantie ook zorgeloos genieten van de intocht!

De Glutenvrije Pieten kan je herkennen aan een (rug)zakje met het glutenvrije logo erop. Zorg jij ervoor dat deze Piet goed kan zien dat jij glutenvrije pepernoten wil? Download dan hier de kleurplaat voor op je muts.