Intocht 2018

Op 17 november is het zover, dan komt Sinterklaas Woerden weer binnengevaren. Wil jij het allerbeste plekje zodat je Sint en zijn Pieten goed aan kunt zien komen? Of kom je voor die tijd nog even gezellig meedansen? Zorg er dan voor dat je op tijd aanwezig bent, het programma met muziek en dans start vanaf 13:00 uur op het Kerkplein. En het leukste is: jij kunt meedoen!

Wij verwachten dat Sinterklaas rond 14:00 uur zal aankomen in de Haven waar de burgemeester hem welkom zal heten. Eenmaal uit de boot stapt Sinterklaas op zijn paard Amerigo om samen met de Pieten een rondrit door het Centrum van Woerden te maken waarna hij uitkomt bij het Kerkplein. We verwachten dat Sinterklaas rond 15:15 uur op het Kerkplein is.

Daan gaan we Sinterklaas verrassen met een leuke flashmob. En het leukste is: JIJ KAN MEEDOEN! De dansers van Dansschool Attitude 54 gaan je hierbij helpen en doen het dansje op het Kerkplein voor. Kom lekker meedansen!
Alvast even oefenen? Met de onderstaande link kom je bij de video waar alle pasjes worden uitgelegd!! https://youtu.be/Ww3tDeRvlW0

Dit jaar loopt er een Glutenvrije Piet mee met de intocht in Woerden. Zo kunnen kinderen met bijvoorbeeld een glutenintolerantie ook zorgeloos genieten van de intocht! De Glutenvrije Piet is te herkennen aan het glutenvrije logo op zijn pak. Zorg ervoor dat Piet goed kan zien dat jouw kind glutenvrije pepernoten wil. Download hier de vlag of de kleurplaat voor op hun muts.

Dit jaar heeft Sinterklaas de route een klein beetje aangepast. De route is iets anders dan vorig jaar zodat er meer ruimte is voor de kinderen om vooraan te staan en Sinterklaas en de Pieten goed te kunnen zien. Hiernaast zie je de route die de Sint heeft gekozen.
Voor kinderen die moeilijk langer kunnen staan of in een rol- stoel zitten is er zowel in de haven als op het kerkplein een mooie plek gereserveerd. Per kind mogen maximaal twee begeleiders mee. Hiervoor moet je je wel even aanmelden. Doe dit voor zaterdag 10 november door een mail te sturen met daarin je naam en aantal personen naar info@sintinwoerden.nl.