Op zaterdag 18 november 2023 is het zover! Dan komt Sinterklaas, samen met zijn pieten, Woerden weer binnen gevaren! Om 13:00 uur is iedereen welkom in de haven en langs de hekken van de route om vol verwachting uit te kijken naar de komst van Sinterklaas. Om 14:00 uur begint het feest op het kerkplein met de dansers van Dance Academy Woerden en om dezelfde tijd hopen wij dat de stoomboot zal aankomen in de haven. Naast de stoomboot komt er ook een speciale liefdesboot mee. Wie zouden daar in zitten?

Na een woord van welkom door de burgemeester stapt Sinterklaas op zijn paard Ozosnel, om samen met de pieten, een rondrit door het centrum te maken. De route eindigt op het kerkplein. Wij verwachten dat Sinterklaas daar rond 15:15 uur zal zijn waar iedereen getuige mag zijn van een liefdevolle gebeurtenis. Rond 16:00 uur vertrekt Sinterklaas met zijn pieten naar het kasteel.

Route

De route die we dit jaar lopen is speciaal gekozen dat iedereen genoeg ruimte heeft om Sinterklaas en zijn pieten te kunnen zien. Hiernaast zie je de route die de Sint dit jaar neemt.

Extra VIK-vak

Voor kinderen die moeilijk lang kunnen staan, in een rolstoel zitten of om andere reden een rustig(er) plekje nodig hebben, is er in de haven een aparte plek gereserveerd. Per kind kunnen er maximaal 2 begeleiders mee. Wil je in het VIK- vak? Stuur dan vóór maandag 12 november een mail naar info@sintinwoerden.nl om je aan te melden.

Glutenvrije pieten

Ook dit jaar neemt Sinterklaas zijn glutenvrije pieten mee naar Woerden bij zowel de intocht, Pieten- doe- dag als op ‘Het pieten trouwfeest.’ Zo is er voor ieder kind heel veel lekkers om van te genieten!

De glutenvrije pieten kan je herkennen aan een (rug)zakje met het glutenvrije logo erop. Zorg jij ervoor dat deze pieten goed kunnen zien dat jij glutenvrije pepernoten wil? Download dan hier de kleurplaat voor op je muts of jas. 

glutenvrij