intocht 2017

Als alles goed gaat komt Sinterklaas op zaterdag 18 november aan in de haven van Woerden. Hij hoopt natuurlijk dat hij jullie al van ver hoort zingen. Sinterklaas neemt ook de muziekpieten mee. Dat wordt gezellig!

Twijfelpiet twijfelt ook over of hij wel vanuit Spanje mee naar Woerden wil. Zou hij mee komen? Kom zaterdag 18 november 2017 naar de haven om erachter te komen!

Na aankomst zal Sinterklaas op zijn paard in de optocht via de Rijnstraat en de Kerkstraat naar het Kerkplein gaan.
Op het kerkplein is het vanaf 13:00 uur al erg gezellig. De Streekmarkt zal in Sinterklaas-stijl zijn en er kan volop gedanst worden.
Er is dus al veel te beleven voordat Sinterklaas omstreeks 15:00 uur op het kerkplein aankomt. Om de kinderen van Woerden goed te kunnen zien wil Sinterklaas graag alleen kinderen in het grote vak voor het podium. Het Consulaat zorgt voor een ordelijk verloop en deelt polsbandjes uit aan de drie ingangen van dit vak.
Als we met veel dansen en zingen afsluiten op het kerkplein zullen de Pieten daarna zich vast gaan voorbereiden op de eerste avond over de daken!

13:00 uur: Start muzikaal programma op het Kerkplein
13:30 uur: Start programma in de Haven
14:00 uur: Verwachte aankomst Sinterklaas in de Haven
14:15 uur: Start optocht
15:00 uur: Verwachte aankomst Sinterklaas op het Kerkplein
15:30 uur: Einde

Ook dit jaar heeft de Sint weer een speciaal plekje gereserveerd in de haven voor kinderen met een beperking, omdat hij het belangrijk vindt dat zij ook alles goed kunnen zien.
Per kind mogen maximaal twee begeleiders mee. Wilt u ook gebruik maken van deze plek, stuur dan voor donderdag 16 november 15:00 uur een mail met daarin je naam en aantal personen naar consulaat@sintinwoerden.nl